Saturday, January 07, 2006

Rintihan Sayu Di Petang Disember

- oleh Muid Latif

Di suatu senja seketika dahulu,
kulihat awan berarak suram,
angin membelai diriku berlalu,
disudut hatiku cintaku beransur pergi.

Ada tangan diberi, tak dapat kugenggam,
ada suara diberi, tak dapat kukata,
ada mata ku tak dapat melihat jauh,
ada telinga, ku tak dapat mendengar rintihannya.

Apabila cinta datang semula mencariku,
ku terperangkap kerna kisah silam yang menghantui diriku,
mimpi-mimpi yang kuidamkan berlari jauh,
hati duka jiwaku meronta untuk berbicara,
tatkala ku terpaksa maju di suatu perjalanan,
kabur dan jauh yang masih belum pasti.




_
* tepuk dada, tanya selera?

5 opinions :

thewailer said...

this is beautiful...hope to make an acquaintance, sir. :D

thewailer said...

http://themellowjunction.blogspot.com/

you're welcome to visit me!

beck said...

nice... one...

ari tu nampak kat arty party, tapi segan la plak nak approach and tegur. rasa mcm tak setanding plak nak tegur abg muid yang besar dan gah namanya...

eh, video screening tu juga best...

thankx... :p

silalah lawat lagi my blog and that photo collaboration me n my frens did... senang senang contribute la...

peace...

beck said...

sorry sekali lagi abg muid. insyallah, kalau ada rezeki kita bertemu lagi. :) DMP bila nak up and running ni, me takde inspiration la nak go back to menjadi penternak web yang berjaya...

huhu...

zamdee said...

hehehehe, leh wat part time tulis lagu nie.. but this is great, stay kewl bro..